BOMEN ROOIEN/SNOEIEN

BOMEN SNOEIEN:

Soms het niet nodig om een boom geheel te rooien. Snoeien volstaat in veel gevallen. Bijvoorbeeld het opkronen van bomen of het verwijderen van overhangende takken. Dit doen wij vakkundig met behoud van de vorm van de boom en zonder klimijzers om de rest van de boom niet te beschadigen. Ook levert opsnoeien vaak meer licht op dan bij het toppen van een boom. De boom blijft dan ook beter in model. Ook voor vrijblijvend snoeiadvies kunt u dus bij Timo Schuringa terecht.

BOMEN KAPPEN:

Het kappen van bomen is soms onvermijdelijk. Bij nieuwbouw en in gevaarlijke situaties moeten bomen soms weg. Ook zien we vaak dat bomen gewoonweg te groot worden voor de plek waarop ze staan en elkaar in de weg komen te staan. Bomen zijn weliswaar mooi, maar ze kunnen ook (te) veel licht en vocht wegnemen. Wij verwijderen bomen vakkundig.

BOMEN VELLEN:

In sommige gevallen is er genoeg ruimte en mogelijkheid om bomen in één keer te laten vallen. Door middel van diverse zaagtechieken kunnen we de boom precies laten vallen in de juiste richting.

VERSNIPPEREN, AFVOEREN EN FREZEN:

Er zijn verschillende opties om de grote hoeveelheden afval bij het kappen en snoeien van bomen te verwerken. De takken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aanleggen van een houtwal. Takken kunnen wij ook tot 15 á 20 cm diameter versnipperen met een van onze versnipperaars. Deze houtsnippers kunnen wij bij u achterlaten (bijvoorbeeld in borders) of afvoeren in een van onze 4-kuubs kippers. Het wegfrezen van de stronk van de boom met een van onze stobbenfrezen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Bomen rooien of snoeien

HOOGWERKER:

Soms is het door de slechte staat van de boom niet mogelijk om de boom uit te klimmen. Ook kan het gaan om een omvangrijk project (vele bomen). Wij maken in zo’n situatie dan gebruik van hoogwerkers.